Vragen?

 

 Aanmelden 

 

Kinderopvang Sterrenspoor

Essenburg 24

2402 KP Alphen aan den Rijn

Telefoon: 0172 - 769 198

E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanmelden & plaatsing

Aanmelden

Aanmelding van uw kind kan plaatsvinden vanaf het moment dat u weet dat u zwanger bent (voor het kinderdagverblijf), of het moment dat uw kind geboren is (voor de naschoolse opvang). Een kind moet minimaal 1 vaste dag of dagdeel per week worden aangemeld. De inschrijving van uw kind start met het invullen van het inschrijfformulier. Als de aanmelding binnen is nemen wij contact met u op voor een intakegesprek.

 Inschrijven BSO                                 Inschrijven KDV

De plaatsing kan starten per willekeurige dag van de maand. De opzegtermijn is één maand, ingaande per de 1e van de maand nadat de opvang is gestart. De opzegging dient ten minste één maand van te voren schriftelijk te gebeuren.

Plaatsing

Lukt het niet om uw kind meteen te plaatsen, dan komt u op onze wachtlijst en krijgt u bericht wanneer er plaats is. Wanneer uw kind wel direct geplaatst kan worden, ontvangt u een plaatsingscontract dat u getekend moet retourneren. Uw kind is definitief geplaatst als we het plaatsingscontract terug hebben ontvangen. Als u tekent voor het plaatsingscontract, gaat u akkoord met ons pedagogisch beleidsplan.

Bij plaatsing van een kind hanteert Kinderopvang Sterrenspoor een aantal voorrangsregels. In volgorde van belang ziet ons plaatsingsbeleid er als volgt uit:

  • Doorstromers (wisselen, uitbreiding)
  • 2e of volgende kind uit een reeds bezoekend gezin, wanneer aangemeld voor de 20e week van de zwangerschap
  • (Aankomende) kinderen van Vrije School Ridderspoor
Het kan voorkomen dat wij moeten weigeren om een kind te plaatsen. Bijvoorbeeld wanneer niet wordt voldaan aan de betalingsverplichting.